VAN / ERCİŞ - ÇELEBİBAĞI VATAN ORTAOKULU

ÇELEBİBAĞI VATAN ORTAOKULU

Çelebibağı Mahallesi Fatih sultan mehmet caddesi No72
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, kendisi, ailesi ve çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü, paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, mutlu, okuduğu okula bağlı, laik gençler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzun öğrenci sayısına göre genel başarı seviyesi iyi olup merkezi sınavlara katılım yüksektir.OKS sınavlarında iyi başarılar elde etmişiz. 2000-2001 eğitim öğretim yılında Bilgi Yarışmasında ilçe 2. si 2002-2003’de grup birincisi 2006-2007’de de grup 1. olduk. Sosyal ve sportif faaliyetlere devam edilmektedir.2006/2007 Eğitim-Öğretim yılında futbol da İlçe 1. olduk.2007/2008 Eğitim-Öğretim yılında OKS de 1 Fen lisesi 5 Anadolu Lisesi 1 Sağlık meslek Lisesi 2 Meslek Lisesi kazanmıştır.İlde Yapılan Futbol Turnuvasında il 2.si olduk.Atletizm yarışmalarında dereceler aldık.2008/2009 Eğitim öğretim yılında 2 şer öğrencimiz Anadolu,Anadolu Öğretmen ve Sağlık Meslek Liselerini kazanmış olup,7.sınıflar ilçe genelinde 7. Olmuşlardır.İlçemize ait ilk okul dergisi okulumuz tarafından çıkarılmıştır. Her yıl sergi ve müsamere düzenlenmektedir.2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı yıldız öğrenciler kategorisine ilçe birinciliği de başarılarımız arasındadır.
Öğretim Şekli :İkili
Ulaşım
Okul Servisi ve Belediye Ulaşım Araçları ile ulaşım yönünden herhangi bir sıkıntı yaşanmamakta olup okul yolu elverişsiz hava koşulları nedeniyle hiçbir zaman kapanmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Çelebibağı Kasabası Vikipedi Bağlantısı http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87elebiba%C4%9F%C4%B1,_Erci%C5%9F
Erciş İlçe Merkezine 7 Km. Van İl Merkezine 107 Km.